Home page
Date generale
Imagini@Neamt Online
Informații utile
Oportunități
Pagini WEB
Forum nemțean


Știrile de Neamț

Știri și informații locale
Noutăți legislative
Horoscop
Mica publicitate
Locuri de muncă

Scanare antivirus onlineinfo@neamt.ro - Informații, știri, noutăți, anunțuri


Noi arii protejate în Neamț
15 noiembrie 2007

Hotărîrea de Guvern 1284 din data de 24 octombrie 2007, publicată în Monitorul Oficial al României în ultima zi a lunii trecute, desemnează patru noi arii de protecție specială avifaunistică din județul nostru. Este vorba despre zonele Cheile Bicazului-Hășmaș, cuprinzînd Parcul Național Cheile Bicazului- Hășmaș, Lunca Siretului Mijlociu, zona Vînători-Neamț, care cuprinde Parcul natural Vînători aflat în administrația Direcției Silvice Piatra Neamț, și Lacurile Vaduri și Pîngărați, aflate în custodia EcoMoldavia Pângărați.

Toate aceste patru arii protejate sînt parte integrantă a rețelei ecologice europene Natura 2000, rețea de arii naturale protejate care, pe lîngă ariile de protecție specială avifaunistică, și arii speciale de conservare, în conformitate cu prevederile privind conservarea habitatelor naturale, a faunei și a florei sălbatice.

Sursa: ziarul "Ceahlăul", 15 noiembrie 2007


Lista cu beneficiarii programului "Bani de liceu"
2 noiembrie 2007

Ministerului Educației, Tineretului și Cercetării a publicat lista cu beneficiarii programului "Bani de liceu". Au fost nominalizați școlarii nemțeni care au depus dosare, pentru anul școlar 2007-2008, în vederea obținerii bursei sociale acordate prin programul guvernamental "Bani de liceu". Cei care au întrunit condițiile de eligibilitate se pot regăsi în lista postată pe portalul ministerului.


GATA! A început campania!
25 octombrie 2007

De astăzi începe, oficial, campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Pe 25 noiembrie îi vom alege pe cei 35 de politicieni care ne vor reprezenta în Parlamentul Europei. Toți unul și unul. Mândria țării. Fruncea...

Toate bune și frumoase, până aici. Însă dacă ne gândim la modul cum se face politica pe minunatele noastre plaiuri mioritice, parcă lucrurile nu stau prea bine. Pentru noi, nu pentru ei. Pentru că politicienii noștri (și nelipsitele găști de parveniți care-i înconjoară), adică cei în care ne punem speranțele pentru un viitor mai bun, au dovedit, și continuă să dovedească, că interesele lor nu sunt întotdeauna și interesele noastre. Indiferent de partidul din care provin. Fiecare trage pe turta lui, cea personală, și nu pe turta comună din care mâncăm noi ceilalți 20 de milioane de români. Cum am ajuns aici? Dumnezeu știe. Sau poate că nici el nu-și mai bate capul...
Dar, ce mai contează acum? Pe 25 noiembrie vom merge la vot pentru a alege, din rândul lor, pe cei 35 care ne vor reprezenta, cum știu ei mai bine, interesele noastre naționale în fața Europei. Cum însă atâtă vreme cât în România sunt la modă șmecherii, șarlatanii, mitocanii cu bani câștigați nu se știe cum, din urnă nu pot ieși decât în mod pur miraculos aleși cinstiți, deștepți și dedicați binelui național. Până atunci să sperăm că vom avea norocul să alegem răul cel mai mic posibil.

Notă: șase partide au pe liste candidați, care, fie provin din Neamț, fie au fost aleși în circumscripția electorală Neamț la alegerile din 2004. Cine sunt aceștia? Iată-i:
- Silvia Ciornei - PC (senator)
- Viorica Georgeta Moisuc - PRM (senator)
- Stejărel Olaru - PNL
- Vasile Pruteanu - PLD (deputat)
- Luminița Vîrlan - PD
- Alin Emanuel Lucian Antochi - PSD

info@neamt.ro
21 octombrie 2007

Festivalul de Teatru Piatra Neamț, 21-31 octombrie 2007 - EDIȚIA A XXII-A

Începînd din acest an, festivalul are două secțiuni. Prima, UN REGAL TEATRAL, cuprinde cele mai bune producții teatrale ale momentului. A doua secțiune, PLEDEZ PENTRU TINE(RI), se adresează actorilor, regizorilor și dramaturgilor cu vîrste de pînă în 35 de ani. Este un festival concurs, în cadrul căruia se vor acorda următoarele premii:

SECȚIUNEA ACTORIE
A.Universități / Facultăți / Secții de Teatru
- Debut (2 premii: masculin și feminin)
B.Teatre profesioniste
- Cel mai bun actor
- Cea mai bună actriță

SECȚIUNEA REGIE
A.Universități / Facultăți / Secții de Teatru
- Premiu de regie (debut)
B.Teatre profesioniste
- Premiu de regie

SECȚIUNEA DRAMATURGIE
- Premiu de dramaturgie

Vor mai fi acordate încă două premii pentru cele mai bune spectacole.

Juriul secțiunii PLEDEZ PENTRU TINE(RI) este format din: Mihaela Michailov (președinte), Oltița Cîntec, Alina Herescu, Sorin Militaru, Alexandru Boicu.
Anul acesta, invitați speciali în festival sunt: Ducu Bertzi, Florin Chilian, Ada Milea și Nicu Alifantis.

Duminică,
21 octombrie 2007

ora 12.00
UNIVERSITATEA HYPERION BUCUREȘTI
STELE ÎN LUMINA DIMINEȚII, de Alexandr Galin, regia Gina Lazăr
durată: 1h 45 min

ora 19.00
DESCHIDEREA OFICIALĂ
A FESTIVALULUI

ora 19.00
TEATRUL TINERETULUI PIATRA NEAMȚ
OO! Creație colectivă după Ion Creangă, regia Alexandru Dabija
durată: 1h 10 min

ora 21.00
CONCERT
DUCU BERTZI
Club GATSBY
Luni,
22 octombrie 2007

ora 18.00
TEATRUL MARIA FILOTTI BRĂILA
O ZI DESĂVÂRȘITĂ PENTRU PEȘTII BANANĂ, după J. D. Salinger, regia Iris Spiridon și Alexandru Lustig
durată: 1h

ora 22.00
SPECTACOL INDEPENDENT
NETOTU' după Isaac Bashevis Singer și Jean Claude Carrière, regia Cristian Juncu
durată: 50 min

Marți,
23 octombrie 2007

ora 18.30
TEATRUL
BULANDRA BUCUREȘTI
UNCHIUL VANEA, de A. P. Cehov, regia Yuriy Kordonskiy
durată: 2h 30 min (fără pauză)

ora 23.30
TEATRUL
DE COMEDIE BUCUREȘTI
SOARE PENTRU DOI, de Pierre Sauvil, regia Alice Barb
durată: 1h 30 min

Miercuri,
24 octombrie 2007

ora 16.00
CENTRE NATIONAL DES ARTS DU CIRQUE
OFF - spectacol experiment de teatru prin artele circului, regia Serge Tranvouez
durată: 1h 30 min

ora 21.00
UNIVERSITATEA BABES-BOLYAI CLUJ
HAMLET.TOTUS MUNDUS FACIT HISTRIONEM, de William Shakespeare, regia prof. Bacs Miklos
durată: 2h (cu pauză)

Joi, 25 octombrie 2007

ora 12.00
PASSEPARTOUT D.P.
CONTRASTE, de Dana Cavaleru și Richard Bovnoczki
durată: 50 min

ora 20.00
TEATRUL DE STAT
CONSTANȚA
INIMI CICATRIZATE, de Max Blecher, regia Radu Afrim
Spectacol selecționat de Alice Georgescu
durată: 2h 30 min (fără pauză)

Vineri,
26 octombrie 2007

ora 12.00
SPECTACOL INDEPENDENT
MÂINILOR TALE, după Federico Garcia Lorca, regia și coregrafia: Mihaela Serban, Silvian Valcu, Sorana Huidan, Vlad Udrescu
durată: 1h

ora 18.00
TEATRUL MUNICIPAL BACOVIA, BACĂU
DRAGOSTE ÎN PATRU TABLOURI, de Lukas Baerfuss, regia Theo Herghelegiu
durată: 1h 50 min

ora 22.00
ProVerb Grup
ImproVizați, regia Catălin Neamțu
durată: 1h 15 min

ora 24.00
ProVerb Grup
ImproVizați, regia Cătălin Neamțu

Sursa: ziarul "Ceahlăul", 20 octombrie 2007


info@neamt.ro
19 septembrie 2007

Pietrenii sunt așteptați la Festivalul Toamnei - Ediția 2007

Primarul Gheorghe Ștefan invită pe toți pietrenii să participe în perioada 21-23 septembrie la Festivalul Toamnei ce se va desfășura pe dealul Cârlomanu din Piatra-Neamț. Evenimentul se bucură și de sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului.
Astfel, zice-se că timp de trei zile pietrenii vor avea parte de spectacole de neuitat și multă bună dispoziție.
Programul va fi deschis de un grup de buciumași din Vrancea, Ansamblul "Toporașul" de la Grupul Școlar "Gh Cartianu" și elevii Școlii nr 2 din Piatra-Neamț. Organizatorii au pregătit și alte surprize. Pe scena amplasată pe dealul Cârlomanu vor mai concerta: trupa Proconsul, Alina Sorescu, Romania, Ovidiu Komornic, Anne's, Andreea Bălan,Uni-K, Mircea Rusu Band, Funky's DJ, Claudia Ghițulescu, Ion Lăceanu.

Cu această ocazie se vor organiza expoziții de artizanat și produse de sezon, fiind așteptați și meșteri populari din Horezu (Vâlcea), Băbeni (Vâlcea), Harghita, Săpânța (Maramureș), Baia Mare, Pitești, București, Rădăuți și Târgu Neamț.
Bineînțeles că nu vor lipsi jocurile de artificii...


info@neamt.ro
18 iulie 2007

Restricții de circulatie pentru traficul greu pe drumurile naționale

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România informează că începând cu data de 18.07.2007 între orele 11.00 - 20.00, se instituie restricții cu caracter temporar pe toate drumurile naționale aflate în administrarea C.N.A.D.N.R. S.A. (autostrăzi, drumuri naționale deschise traficului european și drumuri naționale principale și secundare), vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.
Județele afectate de aceste restricții sunt: Bihor, Arad, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui, Iași, Botoșani și Ilfov (cu excepția Centurii București).
Restricția va fi ridicată imediat ce temperaturile vor reveni la normal.
Harta cu județele pentru care sunt impuse aceste restricții (format JPG, 126 Kb).


info@neamt.ro
18 iulie 2007

Târgul meșterilor Populari, ediția a II-a, 2007

A doua editie a "Târgului Meșterilor Populari" de la Piatra-Neamt se va deschide oficial sambata 21 iulie a.c., la ora 12.00, in Piata Libertatii (de langa Turnul lui Stefan cel Mare), cu un program artistic sustinut de Ansamblul "Floricica de la munte" (al Centrului pentru Cultura si Arte "Carmen Saeculare").

Vor fi prezenti la Targ mai mult de 60 de mesteri populari, din aproape toate zonele etnografice, inclusiv Basarabia. Vor putea fi admirate exponate din domeniile ceramica, prelucrarea lemnului, oua incondeiate, icoane populare, masti, industrie casnica si port popular, impletituri, podoabe, lumanarit, prelucrarea pieilor, produse culinare traditionale. Și o curiozitate: apare pentru prima data la Targ domeniul "frivolite" (dantela populara flamanda, asimilata in zona Brasov), adugand si o dimensiune multiculturala evenimentului, impreuna cu produsele culinare unguresti.

Standurile cu produse populare vor putea fi vizitate sâmbătă până la ora 20.00 si a doua zi, duminica, pana la ora 18.00, cand va avea loc inchiderea Târgului.


info@neamt.ro
20 iunie 2007

ZILELE ORASULUI PIATRA NEAMT 2007 - Programul manifestărilor

MIERCURI, 20 IUNIE

17:00 Vernisajul expoziției și simpozionul "Orașul artiștilor", Galeriile de Artă modernă (B-dul Republicii, nr.17), organizator Primăria Piatra Neamț, Uniunea Artiștilor Plastici

JOI, 21 iunie

10:00 - 11:00 Deschidere oficială Expo - Flora, Parcare Petrodava, organizator Primăria Piatra Neamț, SC Urban și Camera de Comerț și Industrie a județului Neamț
11:00 - 13:00 Manifestări cultural - artistice ale etniilor și premierea copiilor cu rezultate deosebite din Cartierul Speranța, locația Cartierul Speranța, organizator Direcția de Asistență Socială a Primăriei Piatra Neamț
18:00 - 20:00 Galele Filmului "Arte marțiale", Discoteca XXL, organizator Primăria Piatra Neamț și Direcția pentru Sport Neamț
18:00- 19:00 Deschiderea Festivalului de Percuție, Sala Tapiseriilor - Muzeul de Artă, Primăria Piatra Neamț
Recitalul ansamblului de percuție, de la Academia de Muzică Muzică "Gheorghe Dima"
19:00 - 20:00 Recitalul ansamblului de percuție "Talking Drums" din Cluj Napoca, la Sala Tapiseriilor - Muzeul de Artă
20:00 - 21:30 Recitalul Ansamblu de percuție "Prezent" al Liceului de Muzică Sabin Drăgoi, din Arad
21:30 Concert SISTEM, în fața Teatrului Tineretului, organizatori Primăria Piatra Neamț Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Neamț

VINERI, 22 iunie

10:00- 11:00 Deschidere Expo Didactica, Sala de Sport a Colegiului "Național Petru Rareș", organizator Primăria Piatra Neamț și Inspectoratul Școlar Județean - premiere olimpici -
10:00 Seminarul Self Defence, în Sala Ceahlăul, Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a Județului Neamț
10:30 Deschidere oficială jocuri sportive, în Ștrandul Tineretului, Primăria Piatra Neamț Direcția pentru Sport a Județului Neamț
11:00 Jocuri de baschet și fotbal pe teren redus, Ștrandul Tineretului, organizator Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a Județului Neamț
11:00 Street ball, Ștrandul Tineretului, organizator Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a Județului Neamț
15:00 Tenis de câmp(copii și adulți), Ștrandul Tineretului, Primăria Piatra Neamț
17:00 - 18:00 Parada traseul "Veseliei" Ștrand - Gara - Decebal - Eminescu - Ștrand
18:00 - 21:00 Cupa presei la paintbal, intitulată "Războiul Presei", Primăria Piatra Neamț
17:30 - 18:00 Sedință festivă a Consiliului Local, Piața Libertății(Turnul lui Ștefan cel Mare), organizator Primăria Piatra Neamț
18:00 Lansare carte "Pasiune și Culoare.Convorbiri cu Iulia Halăucescu", la Muzeul de Artă, organizator Centrul de Cultură și Arte "Carmen Saecularae"
19:00 - 22:00 Galele Filmului "Arte marțiale", Discoteca XXL, organizator Primăria Piatra Neamț și Direcția pentru Sport Neamț
19:00 Spectacol Cârloman, prezentatori: Victor Mihalache, Oltița Chirilă, Cătălin Măruță
Spectacol de muzică populară, susținut de formațiile de la Carmen Saeculare
Invitat special: Ionuț Dolănescu
20:00- 20:30 Spectacol majorete, Dealul Cârloman
20:30 Deschiderea oficială a Zilelor Orașului, Dealul Cârloman
Gala Șlagărelor: Ghiuri Pascu
Recitaluri: Mărginean și VH2, Dealul Cârloman
Recitaluri surpriză

SÂMBĂTĂ, 23 iunie

9:00 Deschiderea Cupei Municipiului la Minihandbal, pe terenul de sport al "Colegiului Tehnic "Gheorghe Cartianu", Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a județului Neamț
9:00 Cupa municipilui la minihandbal, terenul de sport al Colegiului Tehnic "Gheorghe Cartianu", Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a județului Neamț
9:30 Concurs biciclete, Ștrandul municipiului, Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a județului Neamț
10:00 Tenis de câmp(copii și adulți), Ștrandul Tineretului, Primăria Piatra Neamț
10:00 Sărbătorirea nunților de aur, la Terasa Unic, Direcția de Asistență Socială a Primăriei
10:00 Graffiteens- editia a III-A - concurs de graffitti, Primăria Piatra Neamț și Consiliul Local al Tinerilor
10:00 Jocuri de baschet și fotbal pe teren redus Ștrandul Tineretului, organizator Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a Județului Neamț
10:00 Concurs de tenis de masă, la Ștrand, organizator Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a Județului Neamț
10:00 Expodidactica- premierea profesorilor pensionari, în Sala de Sport a Colegiului Național "Petru Rareș", Primăria Piatra Neamț și Inspectoratul Școlar al Județului Neamț
10:00 Jocuri pentru persoane cu handicap, Ștrandul Tineretului, organizatori Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a județului Neamț
10:00 Tenis de câmp(finale), Ștrandul Tineretului, Primăria Piatra Neamț
10:30 Cupa municipiului Piatra Neamț la canotaj - ergometru, Clubului Sportiv Ceahlăul, organizator Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a Județului Neamț
- Cupa municipiului Piatra Neamț la lupte greco-romane, în Sala de lupte a Clubului Sportiv Ceahlăul, organizator Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a Județului Neamț
11:00 Spectacol copii, scenă Ștrandul Tineretului, Primăria Piatra Neamț
11:00 Artiști nemțeni in perioada interbelică, colocviu prezentat de Florin Gheorghiu, în incinta Muzeul de Artă, Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a județului Neamț
12:30 Vernisaj Leta Mironescu, în incinta Muzeul de Artă, Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a județului Neamț
13:00 Simultan de șah- Fl. Gheorghiu, Ctin Ionescu, Fl. Isachievici, în Sală de Conferințe a Muzeului de Artă, Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a județului Neamț
13.00 Vernisarea expoziției "Orașul Artelor", prima etapă a proiectului, pe zidurile de susținere de pe str.Privighetorii, Primăria Piatra Neamț și Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Neamț
16:00 Karting, Poligonul Sarata, organizator Primăria Piatra Neamț
19:00 Spectacol Cârloman, prezentatori: Victor Mihalache, Oltița Chirilă, Cătălin Măruță
Spectacol de muzică populară, susținut de formațiile de la Carmen Saeculare
Invitat special : Mariana Ionescu Căpitănescu
Gala Șlagărelor: Jean Constantin
Recitaluri: Body&Soul
Recitaluri surpriză
19:00 - 21:00 Gala anuală demonstrativă a Cluburilor de Arte Marțiale nemțene, zona istorică - Turnul lui Ștefan cel Mare, Direcția de Sport a Județului Neamț

DUMINICĂ, 24 iunie

9:00 Crosul municipiului Piatra Neamț, pe traseul Pod Căprioara - Ștrandul Tineretului, Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a județului Neamț
9:30 Concurs Jeankeys, organizat de Primăria Piatra Neamț și Consiliul Local al Tinerilor, concurs de orientare turistică în municipiul Piatra Neamț
10:00 Finalele de baschet și fotbal pe teren redus, în Ștrandul Tineretului, Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a județului Neamț
10:00 Concursul gastromonic, la Terasa Unic, Primăria Piatra Neamț
10:00 Expodidactica - premierea standurilor participante, în Sala de Sport a Colegiului Național "Petru Rareș", Primăria Piatra Neamț și Inspectoratul Școlar al Județului Neamț
11:00 Spectacol copii, scenă Ștrandul Tineretului, Primăria Piatra Neamț
12:00: Festivitate premiere jocuri sportive, în Ștrandul Tineretului, Primăria Piatra Neamț și Direcția de Sport a județului Neamț
19:00 Spectacol Cârloman, prezentatori: Victor Mihalache, Oltița Chirilă, Cătălin Măruță
Spectacol de muzică populară, susținut de formațiile de la Carmen Saeculare
Invitat special : Claudia Roșu ?x?L
Arhiva Info @ Neamt Online

Site realizat și administrat de NeT MEDIA. Copyright © NeT Media - Piatra-Neamț. Toate drepturile rezervate.

home | date generale | imagini | informații utile | pagini WEB | forum | oportunități