Home page
Date generale
Imagini - Galeria foto
Informații utile
Oportunități
Pagini WEB

Știri și informații locale
Noutăți legislative
Horoscop
Mica publicitate
Locuri de muncă

Scanare antivirus online


Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanei Neamț (fost SEIP)

info@neamt.ro - Acte necesare pentru...

Cazier judiciar

Certificatele de cazier judiciar se pot elibera pe loc, pentru cetățenii născuți în județul Neamț și care nu sunt cunoscuți în evidența cazierului judiciar și în termen de 24 de ore pentru cetățenii născuți în Neamț și care sunt cunoscuți în evidențele cazierului judiciar. De asemenea, acesta se eliberează până în trei zile pentru cetățenii născuți în alte județe și care au domiciliul sau reședința în Neamț.

Persoana care dorește eliberarea unui certificat de cazier judiciar se va adresa organelor de poliție de la locul de naștere sau de domiciliu.

Persoanele care solicită eliberarea unui certificat de cazier judiciar vor completa personal cererea cu majuscule pe toate rubricile prevăzute în formular.

În cazul persoanelor fizice, inregistrarea dactiloscopica în cazierul judiciar se va efectua nu numai prin luarea impresiunilor digitale, ci si a celor palmare.

Cazier judiciar persoane juridice
Conform Ordonantei de urgenta nr. 216/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, datele care se inscriu in cazierul judiciar in ceea ce priveste persoanele juridice sunt:
- pedepsele si masurile de siguranta pronuntate prin hotarari judecatoresti definitive
- inceperea, intreruperea si incetarea executarii pedepselor, achitarea amenzii penale
- amnistia, gratierea, prescriptia executarii pedepsei, reabilitarea
- pedepsele si masurile pronuntate prin hotarari penale definitive de instantele judecatoresti din strainatate, precum si masurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din strainatate, daca aceste hotarari au fost recunoscute de organele romane competente
- hotarârile definitive care impun rectificari in cazierul judiciar.

Acte necesare pentru eliberarea cazierului judiciar

 • actul de identitate (buletin de identitate/carte de identitate ori carte de identitate provizorie);
 • timbrul fiscal, în valoare de 1 leu, pentru fiecare certificat solicitat (poate fi achiziționat de la oficiul de Poștă, din aceeași locație);
 • persoana solicitantă să se prezinte personal în ghișeu pentru a putea fi legitimată;
 • chitanța de 10 lei, pentru fiecare certificat solicitat (achitată la biroul Trezoreriei situat pe bd. Traian - corp clădire sediul de Finanțe).

Persoanele domiciliate în străinătate pot solicita certificat de cazier judiciar prin misiunile diplomatice sau oficiile consulare române din țară unde se află.
Certificatul de cazier solicitat de o persoană fizică domiciliată în România sau străinătate poate fi obținut printr-o altă persoană, mandatată de titular în acest scop, prin procură de la notariat sau ambasadă-consulat (pentru cei aflați în străinătate).

Valabilitatea cazierului judiciar
Certificatele de cazier judiciar au valabilitate de 6 luni de la data emiterii și numai în scopul pentru care au fost eliberate.

Persoana care figurează în evidența cazierului judiciar, poate cere rectificarea datelor înscrise sau a notărilor provizorii, dacă acestea nu corespund situației reale, ori înregistrarea lor nu s-a făcut cu respectarea dispozițiilor legale.

Programul de lucru
Eliberarea certificatului de cazier judiciar se poate face

 • la sediul SEIP (Forum Mall Center, lângă Piața Centrală, etaj 2):
  • luni - joi între orele 08,30-12,00 si 14,00-16,00
   vineri între orele 08,30-12,00
 • la sediul poliției din Roman, Tg. Neamț, Bicaz

Nota 1 - Certificatele de Cazier judiciar se eliberează numai personal, pe bază de Buletin sau Carte de identitate. Pentru intermediari este necesară o procură notarială.Site realizat și administrat de NeT MEDIA. Copyright © NeT Media - Piatra-Neamț. Toate drepturile rezervate.

home | date generale | imagini | informații utile | pagini WEB | forum | oportunități