Home page
Date generale
Imagini - Galeria foto
Informații utile
Oportunități
Pagini WEB

Știri și informații locale
Noutăți legislative
Horoscop
Mica publicitate
Locuri de muncă

Scanare antivirus online


Serviciul Public Comunitar Județean de Evidență a Persoanei Neamț (fost SEIP)

info@neamt.ro - Acte necesare pentru...

Alocația de stat pentru copil

Copiii în vârstă de până la 16 ani beneficiază de alocație acordată de stat.
Copiii care urmează una dintre formele de invățămant prevăzute de lege beneficiază de alocație de stat pentru copii pană la implinirea varstei de 18 ani.
Copiii încadrați in gradul I sau II de invaliditate, precum și copiii cu handicap beneficiază de alocație de stat pentru copii pană la implinirea varstei de 18 ani.
Tinerii in varstă de peste 18 ani beneficiază de alocație de stat pentru copii pană la terminarea cursurilor invățămantului liceal sau profesional, organizate in condițiile legii.
Beneficiază de alocație de stat pentru copii și copiii cetățenilor străini și ai persoanelor fără cetățenie rezidenți, in condițiile legii, in Romania, dacă locuiesc impreună cu părinții.

Alocatia de stat pentru copii se vireaza in conturile personale deschise pentru acestia de catre reprezentantii legali. Sumele cu titlu de alocatie de stat pentru copii se capitalizeaza pana la implinirea de catre acestia a varstei de 14 ani. Dupa implinirea de catre titular a varstei de 14 ani, alocatia de stat poate fi platita direct acestuia, sau, in functie de optiunea acestuia, poate fi capitalizata in continuare in contul personal al acestuia, pana la implinirea varstei de 18 ani.

Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.

Alocația de stat pentru copii a crescut cu doi lei începând cu 1 ianuarie 2009, de la 40 de lei la 42 de lei (cu exceptia alocatiei de stat acordate copiilor in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copiilor cu handicap, al carei cuantum este de 200 lei (RON) lunar, conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului), iar alocația acordată pentru copiii aflați în plasament este majorată de la 90 lei la 97 lei.

Acte necesare pentru intocmirea dosarului de alocatie de stat:

  • cerere tip
  • certificat de nastere al copilului nou-născut in original si copie;
  • buletin (carte) de identitate pentru unul dintre părinți (cel care solicita sa fie titularul alocatiei) in original si copie
  • dosar incopciat

Dosarul se depune la Primărie - Direcția / Serviciul de asistență socială.Site realizat și administrat de NeT MEDIA. Copyright © NeT Media - Piatra-Neamț. Toate drepturile rezervate.

home | date generale | imagini | informații utile | pagini WEB | forum | oportunități