Home page
Județul Neamț
Lista localităților
Piatra-Neamț
Roman
Târgu-Neamț
Bicaz
Roznov

Imagini din Neamț
Anunturi din Neamț

Județul Neamț - DATE GENERALE

Situat pe văile unor ape limpezi și repezi (Bistrița, Siretul, Moldova), străjuit de crestele munților Bistriței și masivul Ceahlău, este locul ideal de sejur pentru orice amator de recreere. Aflat la distanțe de cca. 350 km de București, cca. 325 km de Cluj Napoca, 620 km de Timișoara sau cca. 480 km de Constanța, dispunând de drumuri modernizate, de o rețea bogată de hoteluri, hanuri și popasuri turistice, județul Neamț permite practicarea turismului în condiții optime în tot cursul anului.

Străveche vatră de țară din centrul Moldovei, ținutul apare menționat sub numele de Neamț într-un document semnat de Alexandru cel Bun în anul 1403. Pe aceste meleaguri au trăit o parte a vieții lor și au creat, figuri ilustre ale culturii românești precum Al. Vlahuță, I. Creangă, M. Eminescu, M. Sadoveanu, C. Hogaș, filozoful V. Conta, pictorii N. Grigorescu, N. Tonitza, A. Băeșu, L. Vorel și V. Brauner. Amintirea acestor personalități este evocată în cadrul unor case memoriale, muzee sau manifestări culturale.

Aici, în județul Neamț, se pot vizita valoroase monumente ale trecutului, restaurate și păstrate cu grijă - Cetatea Neamț (Tg. Neamț), Curtea Domnească (P. Neamț), Palatul Cnejilor (com. Durău) - dar și obiective de interes turistic - rezervația de zimbri "Dragoș Vodă" (înființată în anul 1968, lângă Tg. Neamț) sau cele mai spectaculoase chei ale României: cheile Bicazului, rezervație floristică și faunistică de mare încântare. Și tot aici, masivul Ceahlău - unde legenda spune că trăia Zamolxis, zeul dacilor - oferă amatorilor ocazia unor drumeții montane atractive.

Aflați mai multe informații despre:

Pentru cei interesați oferim o listă completă cu hărți, planuri și schițe ale unor obiective din județ și care sunt publicate pe site-ul nostru.

 

Site realizat și administrat de NeT Media.
Copyright © NeT MEDIA - Piatra-Neamț. Toate drepturile rezervate.

home | imagini | informații utile | pagini WEB | forum | oportunități